< Inapoi

Blog > Art&craft > Lista completă de rechizite pentru școală | Autograf.ro

Lista completă de rechizite pentru școală | Autograf.ro

Publicat de: stormers

10 august 2022

Începutul anului școlar este cel mai greu pentru părinți, deoarece sunt foarte multe de făcut și de organizat. Uniforma sau ținuta agreată de școală, încălțămintea potrivită pentru toamnă, manuale, cărți suplimentare și multe rechizite, toate cad în grija părinților care trebuie să nu uite nimic și să se încadreze cât mai bine în buget pentru a-și pregăti copiii pentru noul an școlar.

Cumpărarea rechizitelor poate fi un adevărat calvar, deoarece necesarul pentru fiecare an se primește în clasele primare după începutul școlii. Însă,   chiar și în cazul părinților experimentați, care au copii în clase mari, se constată că aproape niciodată nu sunt suficiente, pentru că multe se strică, se pierd sau nu se mai găsesc. Mai mult decât atât, indiferent de vârstă, chiar dacă mulți copii au preferințe ferme în ceea ce privește ghiozdanul, penarul, stiloul și instrumentele de scris își pot schimba părerea pe parcurs și îți vor dori altceva, fiind influențați și de ce văd la colegii lor.

Pentru că știm foarte bine cât de complicată poate să fie această perioadă, echipa Autograf îți sare în ajutor! Ca să nu pierzi timpul pe care nu-l ai și să cheltuiești mai mult față de cât ți-ai propus, ți-am pregătit o listă completă de rechizite pentru școală și grădiniță, pe care o regăsești și in magazinele Autograf din Promenada Mall București și Palas Mall Iași.

Listă rechizite pentru grădiniță

Pentru cei mai mici dintre învățăcei, grădinița înseamnă să învețe prin joc. Prin urmare, ei au nevoie de cărți de colorat pentru a-și exprima creativitatea și de creioane pe care le pot mânui ușor, pentru a reuși să se familiarizeze cu prima etapă a scrisului. În ceea ce privește creioanele de colorat, sunt recomandate seturile de 24 de creioane, atât din rațiuni economice, cât și din motive practice. Fie le poți da celor mici pe toate odată, fie le poți organiza în funcție de culori similare, pentru a le utiliza pe rând sau pe o parte acasă ori chiar să le împarți între frați și surori.

De asemenea, nu ar trebui să lipsească blocurile de desen cu foi de calitate, care să nu faciliteze transferul culorii pe verso.

Pentru a le dezvolta dexteritatea și simțul proporției, plastilina este materialul ideal. Foarte mulți copii adoră să experimenteze și să construiască diferite forme. Culorile inedite și maleabilitatea ei o fac potrivită pentru preșcolari, și pentru cei din clasele primare, și pentru gimnaziu. De exemplu, mulți elevi și profesori preferă plastilina pentru diferite proiecte la materii precum biologie, educație tehnologică, istorie, geografie ș.a.m.d.

Listă rechizite Clasa 0

În clasa 0 se face tranziția de la învățarea prin joc la învățarea specifică școlii primare. În funcție de abordarea instituției unde sunt înscriși, copiii încep să exploreze universul literelor și se familiarizează cu primele calcule simple. De aceea, nu trebuie să le lipsească: instrumentele de scris (stilou și chiar pic), creioanele colorate, pixul de altă culoare pentru dată și titluri, cariocile și ustensilele de desen. De asemenea, toate instrumentele folosite pentru lucru manual (foarfeca, hârtie specială, lipici, radieră și ascuțitoare) sunt esențiale clasei 0.

Chiar dacă elevii nu vor transporta atât de multe cărți și caiete, ghiozdanele lor trebuie să fie încăpătoare pentru a putea depozita echipamentul pentru sport (când este cazul), cutia pentru sandwich și alte gustări, sticla de apă și produse de igienă.

Ai la dispoziție o gamă largă de trollere și ghiozdane cu buzunare și compartimente pentru o bună organizare a rechizitelor. Mai mult decât atât, multe dintre ele sunt personalizate cu cele mai frumoase personaje, așadar eroii preferați ai copiilor ii vor însoți și la școală.

Listă rechizite Clasa I

Începând cu clasa 0, elevii sunt instruiți în perfecționarea scrisului, întrucât atunci se învață literele de tipar. Astfel că, școala primară este locul unde folosești pentru prima oară stiloul. Literele de-o șchiopă, mari și mici, toate poartă amprenta celui care scrie. Alege întotdeauna instrumentul de scris potrivit, pentru că, orice copil are un potențial creativ unic, pe care-l poate atinge când este echipat corespunzător.

Întrucât astăzi stilourile și pixurile urmăresc nevoile tuturor (stângaci, cei care mizează pe caligrafie, cei care preferă scrisul subțire/ gros și chiar pentru cei care nu iubesc scrisul de mână ) este foarte important să alegi informat instrumentul cu care copilul va debuta în viața școlară.

De asemenea, caietele de tip I, tip II și cele de matematică sunt esențiale pentru clasa întâi. Nu va lipsi nici blocul de desen, paharul de apă nici culorile pentru orele de pictură. Un penar complet utilat va fi esențial, iar ghiozdanul trebuie să aibă dimensiunile potrivite pentru necesarul de cărți și caiete pe care elevul le va transporta zilnic.

Listă rechizite clasele II-IV

Deși pentru clasele II-IV lista de rechizite nu diferă cu mult față de cea de la clasa I, fiecare nivel adaugă noi necesități. De aceea, pe lângă caietele standard de tip II pentru limba română și cele de A5 pentru matematică, se adaugă caiete speciale pentru muzică, geografie și istorie.

De asemenea, se face deja trecerea către caietele dictando (de 48 de file), prin urmare le poți include și pe acestea pe listă. Penarul echipat și pensulele, creioanele și plastilina, după caz, pot completa necesarul de rechizite.

O regulă generală ține de importanța ghiozdanului. Asigură-te că rucsacul sau ghiozdanul sunt suficient de confortabile pentru transport, indiferent de nivelul școlar al celui mic. Cum există manuale, caiete suplimentare, culegeri și reviste, ghiozdanele pot fi grele și din acest motiv, greu de transportat în școală. Ghiozdanele de tip troller sunt cele mai indicate pentru copiii care merg singuri la școală, cei însoțiți de bunici sau cei care merg la un afterschool.

Listă rechizite pentru clasele V-VIII

Ciclul gimnazial presupune deja o etapă în care caietele devin cele mai importante. Caietele de tip A4 și cele de A5, dar și caietele speciale pentru muzică, geografie, biologie, toate sunt esențiale pentru elevi. Nu uita nici de penar și de trusa de geometrie, de creioanele și de trusa de desen. Diferitele pasiuni pe care copilul le-ar putea descoperi înseamnă și asigurarea materialelor de calitate, mai ales când este vorba despre înclinații către arte plastice. Așadar, seturile de desen și desen tehnic pot intra în lista de cumpărături.

De obicei, ghiozdanul din ciclul primar se schimbă în ciclul gimnazial, întrucât nevoile și preferințele sunt altele. De obicei, rucsacurile cu compartiment pentru laptop sunt la mare căutare, suficient de încăpătoare pentru rechizite și manuale, dar și rezistente la apă.

Fetele încep din ce în ce mai mult să-și exprime personalitatea și stilul propriu. Din acest motiv, foarte multe branduri au game întregi de produse care investesc în design. Dacă ai o fetiță pretențioasă sau dacă vrei să faci un cadou care să fie cu adevărat apreciat, aruncă un ochi pe colecțiile Lego,  Zipit și Gorjuss, care ies în evidență din acest punct de vedere. De asemenea, la mare căutare sunt și produsele personalizabile, precum penarele Zipit care se pot colora pentru a obține un aspect unic.

Listă rechizite liceu

Rechizitele pentru liceu cuprind o gamă variată de produse, de la caietele standard A4, cu cel puțin 80 de file, până la mape și dosare pentru organizarea eficientă a informațiilor. Caietele dictando și de matematică sunt esențiale, cele pentru materii pentru geografie, muzică sau biologie fiind opționale (depinde de profilul studiat). Elementare rămân așadar rucsacul sau geanta, pixurile și stilourile de calitate, corectorul sau picul cu rescriere. Liceenii preferă să-și facă singuri cumpărăturile pentru școală, considerând că se pot descurca în alegerea celor mai bune opțiuni pentru ei.

Cel mai important aspect în alegerea rechizitelor este întotdeauna calitatea sau un raport calitate-preț corect. Nimeni nu-și dorește să-și schimbe ghiozdanul de două ori pe an sau stiloul la câteva săptămâni, prin urmare este bine să alegi chibzuit rechizitele esențiale pentru fiecare nivel școlar. Nu este atât de dificil când poți vedea și testa produsele în magazinele Autograf, iar dacă preferi cumpărăturile online, beneficiezi de consiliere gratuită de specialitate.

Sfaturi generale pentru revenirea la școală

Deși poate părea copleșitor întreg procesul de cumpărături și organizarea lor, mai ales pentru familiile cu mai mulți copii, iată câteva lucruri care te pot ajuta să faci față acestei perioadei aglomerate:

Planifică și organizează cumpărăturile

Probabil ai o listă amplă, care nu se reduce doar la achiziționarea rechizitelor esențiale. Cu cât planifici mai detaliat și specific necesarul de lucruri, cu atât îți va fi mai ușor să te orientezi în magazine sau online. În funcție de timpul de care dispui, poți urmări procesul pe tot parcursul perioadei de pregătire. De asemenea, poți eticheta coșurile sau cutiile pentru fiecare membru și împărți lucrurile pentru fiecare clasă în parte.

Organizarea rechizitelor este următorul pas important pentru a știi ce lucruri suplimentare îți mai trebuie, ce este în plus, etc. Împarte în categorii toate instrumentele cumpărate, ca să-i înveți pe cei mici să le poată folosi eficient, pe parcursul semestrului, fără a se simți copleșiți de toate lucrurile de care are nevoie.

Ordonează și depozitează rechizitele

Ordonarea corespunzătoare a rechizitelor acasă te va scuti de haosul creat de cei mici, entuziasmați să încerce tot ce au primit. De aceea, este recomandat să clasifici și să etichetezi cutiile, sertarele în care vei depozita tot necesarul școlar.

Pregătește din timp ce au nevoie pentru prima zi

Când cei mici se vor îndrepta pentru prima oară sau din nou către școală, totul trebuie să fie bine pus la punct, împachetat și strâns, pentru a nu uita nimic. Din cauza agitației există posibilitatea să-și rătăcească lucrurile sau să nu ia tot ce are nevoie. Din acest motiv este bine să te asiguri că lucrurile sale au etichetă cu nume și clasă, pentru a fi mai ușor să reintri în posesia lor.

Bucură-te de fiecare început de an școlar 

Deși înseamnă foarte multă agitație, câteva zile petrecute planificând și organizând întoarcerea pe băncile școlii, amintește-ți mereu că mai importantă este bucuria copiilor tăi. Începuturile de an sunt pline de energia și de dorința de a învăța lucruri noi, de a-și revedea colegii și de a explora lumea. Instrumentele pe care aceștia le utilizează sunt importante, însă nu întrec experiența împărtășită cu ei.

Răspunsuri la cele mai frecvente întrebări

Care sunt cele mai bune branduri de rechizite?

Pentru că la Autograf calitatea produselor este o condiție esențială, am adus în magazinele noastre și online doar branduri de top, care vin cu cele mai bune opțiuni pentru rechizite și cu un raport calitate-preț excelent. De exemplu:

Nikidom au o gamă largă de ghiozdane tip troller, care fac transportul rechizitelor cât se poate de ușor. Roțile mari oferă stabilitate, dar și rezistență fiecărui troller.

Caterpillar sunt recunoscuți pentru genți și trollerele de călătorie, dar și pentru rucsacurile și gențile de călătorie.

Lego este un brand care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Am adus special pentru cunoscători gama de ghiozdane, rusacuri și trollere pentru voiaj.

Carioca este un alt brand cunoscut pentru creioane, carioci, seturi de pictură, dar și pentru stilourile și pixurile accesibile.

Alpino este un brand specializat în produse de colorat, desenat, artă plastică, dar face concurență și faimosului pix Pilot, printr-un produs similar, la un preț foarte bun.

Derwent este brandul specializat în produse premium pentru desen și desen tehnic. Pentru că au o tradiție veche, toate seturile lor sunt realizate cu grijă absolută la fiecare detaliu, culorile fiind variate și ușor transferabile pe hârtie.

Cum poți să faci economii atunci când cumperi rechizite?

Dacă primul lucru la care te gândești când vrei să nu cheltuiești bani aiurea este alegerea celor mai ieftine produse pe care le poți găsi, este posibil să plătești mai mult decât îți imaginezi. Întrucât piața este saturată de tot soiul de opțiuni pentru toate categoriile de care ai nevoie, tendința este să le alegi pe cele cu prețul cel mai mic. Trebuie însă să știi că de obicei, cele mai ieftine produse vor fi înlocuite cel mai repede. Din acest motiv, poți ajunge să consumi mai mulți bani decât ai alocat inițial.

Desigur că fiecare are un buget bine stabilit pentru rechizitele școlare. Alege să achiziționezi produse la un raport calitate-preț corect și poți lua doar produsele de bază, deoarece pe restul le poți completa pe parcurs. Începe cu un ghiozdan care să te țină cel puțin 1 an. Penarul, caietele și stiloul sunt următoarele pe listă. Dacă alegi să cumperi seturi mari din fiecare, le poți împărți, pentru ca ulterior, cei mici să se folosească de ele tot anul.

Documentează-te în prealabil în privința prețurilor și verifică cu mare atenție promoțiile și ofertele de preț. Indiferent de ce alegi să cumperi, în magazinele Autograf și online, la fiecare 250 de lei cheltuiți, primești o reducere pe bon de 30 de lei.

Rechizite simple sau personalizabile?

Toți copiii sunt diferiți când vine vorba despre cum trebuie să arate lucrurile lor. Unii dintre ei caută să iasă din anonimat prin ceea ce folosesc la școală, iar pe piață sunt multiple feluri de a-ți personaliza ghiozdanul, penarul, coperțile de caiete/cărți. Poți alege stickerele, abțibildurile sau insignele pentru a da viață rechizitelor tale sau penarele care se colorează de la Zipit.

Alți elevi preferă însă designul simplu și fără modele ieșite din comun. Indiferent de preferințele copiilor tăi, Autograf are ceva pentru fiecare.

Unde găsești rechizite la ofertă?

Începând cu mijlocul lunii august, magazinele vor fi luate cu asalt, iar toată lumea va pune la vânzare cele mai căutate produse pentru începutul noului an școlar. La Autograf există opțiuni pentru toate nevoile și pentru toate buzunarele și prețuri mici pentru rechizite rezistente, care-și fac treaba ani de zile.

Urmărește secțiunea de promoții sau orientează-te către magazinele din Promenada Mall București și Palas Mall Iași. Nu uita să verifici coșul de cumpărături, pentru că te așteaptă doar surprize plăcute!

Pe scurt:

✅ În magazinele Autograf și pe autograf.ro găsești absolut tot ce ai nevoie și știi de la început care este necesarul de bază de rechizite pentru fiecare an școlar, inclusiv pentru grădiniță.

✅Alege întotdeauna un raport calitate-preț corect atunci când îți faci cumpărăturile pentru rechizitele școlare. Nu sacrifica timp și resurse pentru produse care vor fi înlocuite rapid.

✅Planifică din timp cumpărăturile și organizează-te pentru a putea să te bucuri cu adevărat de experiența comună pe care o vei împărtăși în toamnă cu cei mici.

✅ Alege branduri în care ai încredere, pentru cel mai bun raport calitate-preț.

✅ Bucură-te de fiecare început de an școlar! Copii copiază comportamentul părinților lor și de aceea e important să fii un exemplu de optimism și entuziasm pentru ei, chiar și în anii cu provocări!

✅Ai nevoie de ajutor? Vino în magazine, sună-ne la ☎️0724 044 674 sau scrie-ne pe chat sau pe office@autograf.ro, iar unul dintre consultanții noștri te va ajuta să faci cele mai bune alegeri, în bugetul stabilit!

Articole recomandate