< Inapoi

Blog > genți și rucsacuri pentru laptop > Cea mai bună geantă sau rucsac pentru laptopul tău | Autograf.ro

Cea mai bună geantă sau rucsac pentru laptopul tău | Autograf.ro

Publicat de: Gabriel Stanescu

7 octombrie 2022

Pentru posesorii de laptop, probabil cel mai important accesoriu este geanta de laptop sau rucsacul. Cum există o multitudine de opțiuni pe piață, ar trebui să alegi ce ți se potrivește cel mai bine. Pentru că sub eticheta de cel mai bun rucsac pentru laptop stau o multitudine de variante, trebuie să știi cum să ți-l alegi pe cel potrivit nevoilor și preferințelor tale.

Ce este o geantă de laptop? Oricât de simplistă ar părea această întrebare, o geantă de laptop va fi întotdeauna compartimentată pentru a susține și proteja un laptop. Desigur că poate fi utilizată și în călătorii sau chiar la școală. Suportul din interiorul ei va asigura însă în primul rând spațiu pentru organizarea dispozitivelor electronice (în aceeași măsură poți utiliza geanta pentru tablete, e-book Etc).

Ce trebuie să în considerare atunci când vrei să achiziționezi o geantă pentru laptop?

Portabilitate

Portabilitatea se referă la maniera în care vei transporta laptopul. Fie că folosești transportul în comun, fie că preferi bicicleta, geanta sau rucsacul pentru laptop trebuie să poată fi utilizat ușor și fără probleme. De obicei, spațiul din autobuze și tramvaie este limitat, prin urmare, vei dori să ai la tine o geantă compactă. Poate ai văzut deja că mulți dintre cei care călătoresc mai ales cu metroul, își depozitează rucsacul la picioare sau în față, pentru a nu deranja.

Dacă folosești bicicleta sau trotineta, cu siguranță veți căuta o geantă compactă și ușoară, mai ales dacă drumul pe care îl ai de făcut este lung. Și cei care merg pe jos au nevoie de un rucsac rezistent la vreme rea, pentru că nu se știe niciodată cum poți fi surprins.

Dacă utilizezi mașina pentru a te deplasa, cea mai bună este probabil o servietă sau o geantă de laptop care imită una. Astfel că modul în care-ți vei transporta dispozitivele este foarte important în decizia de cumpărare.

Dimensiune

Când vine vorba despre dimensiunea genții, trebuie să iei în calul și mărimea compartimentelor interioare, unde vor fi organizate toate lucrurile tale. Așadar, dimensiunile husei și ale buzunarelor vor fluctua în funcție de cât de mare este laptopul tău. Nu alege nimic fără să știi dimensiunea laptopului, deoarece te poți păcăli ușor.

De asemenea, mărimea rucsacului sau a genții este extrem de importantă, pentru că acesta conferă protecție laptopului. Dacă iei o geantă mai mică, acesta nu va avea suficient loc, iar dacă iei una mai mare, va exista un spațiu suplimentar, ce va facilita deteriorarea dispozitivelor.

Există rucsacuri de capacități diferite, care fluctuează între 15 și 30 de litri, fără să existe un model standard de măsurare pentru fiecare brand. De aceea, e recomandat să citești cu atenție descrierea produselor noi, de la branduri pe care nu le-ai mai testat în trecut sau chiar să le verifici calitățile în magazinele Autograf din București și Iași.

Există și genți mai mici, de aproximativ 8l, care au spațiu doar pentru un laptop și câteva lucruri adiționale indispensabile. Sunt mai ușor de transportat, dar nu pot fi utilizate pentru alte activități. Decizia ta depinde doar de nevoile tale.

Activități suplimentare

Deseori o geantă pentru laptop va fi utilizată pentru mai multe lucruri decât pentru a transporta dispozitivul tău. De aceea, poate ar trebui să iei în considerare și accesoriile cu care vine geanta sau compartimentele și buzunarele separate. Activitățile adiționale (călătorie, școală, business) presupun și alte instrumente pe care trebuie să le ai la dispoziție, prin urmare și unul sau mai multe spații suplimentare.

Desigur că pentru călătoriile mai lungi vei avea nevoie de o geantă extra, însă pentru activitățile de zi cu zi (inclusiv mers la sală, dacă este în drumul tău sau la diferite ședințe) geanta de laptop poate susține multe alte lucruri.

Singurul aspect pe care ar trebui să îl ai în minte când decizi să îți achiziționezi o geantă mai mare, în care ar putea încăpea diferite lucruri, este greutatea sa. Va fi greu de transportat dacă alegi să mergi pe jos, mai ales pe distanțe lungi.

Stil

Un factor esențial în alegerea genții de laptop este întotdeauna designul și stilul ei. Pentru că nimeni nu vrea să poarte lucruri care nu-i plac sau în care nu se regăsește, calitatea estetică are o importanță majoră in decizia de cumpărare. Există multiple opțiuni pentru genți de laptop care să fie durabile, să aibă o bună compartimentare și care să te atragă și din punct de vedere design.

Rezistență

Durabilitatea genții este un factor important, dar în funcție de modul în care va fi folosită, te mai ține mai mult sau mai puțin. Așadar, dacă o vei utiliza zilnic în mijloacele de transport în comun, o să vrei un rucsac compact și rezistent la murdărie.

Dacă mergi bicicleta sau alt mijloc de transport propriu, vrei să fie rezistentă la ploaie, vânt, ninsoare. Atunci când ești mult timp pe stradă, indiferent de anotimp, ești expus fenomenelor exterioare, iar rucsacul trebuie să-ți poată proteja dispozitivele electronice.

Rezistența nu este o caracteristică atribuită exclusiv materialelor din care este confecționată geanta sau rucsacul, ci și fermoarelor și accesoriilor. Chiar dacă pot părea aspecte puțin importante, atunci când un fermoar se strică, trebuie să-ți schimbi rucsacul, mai ales dacă este dificil de reparat și/sau de înlocuit.

Buget

Bugetul este factorul de la care trebuie să pleci atunci când decizi să îți achiziționezi o geantă de laptop. Pentru că există atât de multe opțiuni pe piață, bugetul va tria o mare parte din ele. De obicei, poți găsi o geantă de calitate la un preț accesibil, în funcție de brand, capacitate și diferitele accesorii cu care vine. Dacă-ți dorești pur și simplu o geantă sau un rucsac cu care să-ți poți transporta laptopul și nimic mai mult, atunci alegerea e simplă.

Dacă vrei totuși să investești în ceva care să reziste mai mulți ani sau pe care să îl folosești și în activități adiționale, atunci trebuie să iei în calcul mai mulți un buget mediu spre mare. Chiar dacă acest tip de genți sau rucsacuri se încadrează în categoria celor cu prețuri mai ridicate, vei face economii pe termen lung.

De asemenea, trebuie să ai în vedere că o geantă de laptop scumpă nu înseamnă automat rezistență în timp. Deseori poți plăti pentru brand sau un design special. Caută să achiziționezi produse compatibile cu stilul tău de viață, care să te ajute în mod real să îți faci munca și care să nu se deterioreze rapid. Geanta sau rucsacul de laptop va reprezenta un accesoriu pe care-l vei purta cu tine in timpul serviciului și chiar și in afara lui, iar un aspect ieftin și ponosit îți va distruge complet ținuta.

Tipuri de genți de laptop

Geantă clasică de laptop

Într-o astfel de geantă intră de cele mai multe ori doar dispozitivul tău și accesoriile de care ai nevoie (încărcător, căști, microfon, etc). Sunt mici și compacte, ocupă spațiu puțin și sunt recomandate tuturor celor care își fac munca de pe laptop.

O geantă clasică de laptop nu va putea fi utilizată la școală (din cauza spațiului limitat) și nici în călătorii scurte sau alte activități similare. Este construită să îți protejeze electronicele și cam atât.

Designul este divers și poți găsi tot felul de modele. Unele sunt concepute cu protecție pe interior, iar altele am doar un elastic ce delimitează spațiul pentru laptop de compartimentul principal/ alte buzunare.

Geantă tip rucsac școlar clasic sau troller

Rucsacurile școlare sunt potrivite pentru elevi, cu precădere liceenilor și studenților care utilizează dispozitive electronice când își iau notițe. Rucsacul este deseori încăpător, deci cu siguranță vor avea loc și caietele, penarul, etc. Singurul inconvenient în acest sens va fi legat de greutatea genții. Dacă adaugi și echipamentul de sport extra, transportul devine greoi.

Printre aspectele pozitive ale rucsacurilor școlare cu compartiment special pentru laptop, se remarcă spațiul generos, care-ți permite uzul său și în activități adiționale. Mai mult decât atât, compartimentarea este bine organizată, pentru ca toate lucrurile tale să fie protejate de intemperii și pentru ergonomie, adică pentru ca rucsacul să nu-ți afecteze postura in timpul transportului.

Multe dintre rucsacurile școlare vin in varianta de troller, care asigură lejeritatea in transport și care sunt din ce în ce mai apreciate și in lumea de business.

Geantă de laptop pentru cei mici

Deja e bine-cunoscut faptul că inclusiv cei mici folosesc dispozitive electronice atât pentru diferite proiecte, cât și în procesul de învățare. De aceea, producătorii au gândit modele de genți de laptop pentru grădiniță și școală. Cu un design unic și accesorii bine gândite, sunt o opțiune perfectă pentru cei obișnuiți cu tehnologia. Întrucât forma genții imită un laptop, aceasta va putea ține atât dispozitivul, cât și creioanele colorate, blocul de desen și acuarelele.

Genți de laptop premium

Produsele premium înseamnă întotdeauna standarde înalte de calitate. Materialele folosite sunt rezistente, oferind protecție maximă dispozitivelor tale. Dincolo de rezistența materialelor, care permite utilizarea genții mai mult timp, un aspect important este și designul lor. Modelele sunt minimaliste, potrivite tuturor celor care vor să investească în productivitatea, dar și în imaginea lor.

Orice profesionist vrea să aibă la dispoziție cele mai bune opțiuni pentru a-și eficientiza munca. De aceea, o geantă de laptop premium se pliază perfect nevoilor unui business, fie că lucrezi singur, fie că ești angajat.

O geantă de laptop premium va veni cu protecție în plus (de exemplu, căptușeală dublă), dar și cu un design care va complimenta orice ținută. În funcție de bugetul tău, poți alege o geantă potrivită nevoilor tale.

Cum găsești cea mai bună geantă de laptop pentru tine?

În primul rând stabilește ce este necesar pentru tine: spațiul generos, buna compartimentare, accesoriile suplimentare (buzunare pentru fiecare dintre lucrurile tale), bugetul etc. Pornind de la aceste aspecte, filtrează brandurile în care ai încredere și alege înțelept.

Pe de altă parte, gențile de laptop pot fi simple sau complexe, în funcție de maniera în care vor fi utilizate. Organizarea unui asemenea genți trebuie să fie facilă – indiferent de câte compartimente are – sau mai degrabă intuitivă. Dincolo de spațiul destinat special laptopului tău, cele câteva buzunare sau delimitări ar trebui să poată susține accesoriile tale indispensabile (încărcător, căști, etc) sau portofel, chei, agendă și tot ce e obligatoriu să ai zilnic la îndemână.

Pe scurt

💼 Gențile de laptop au modele și dimensiuni diferite, în funcție de maniera în care le vei folosi

💼 Dimensiunile lor se potrivesc cu cele ale dispozitivelor electronice.

💼 Poți alege între: geantă de laptop clasică, geantă tip rucsac sau servietă  premium, geantă pentru elevi

💼 Cele mai importante caracteristici ale unei genți de laptop sunt: dimensiunea, compartimentarea, greutatea, protecția (căptușeala), stilul și prețul.

Pe autograf.ro și in magazinele Autograf din Mall Promenada din București și Palas Mall Iași găsești o varietatea de modele de genți, trollere și rucsacuri pentru laptop, de la branduri de top și la prețuri foarte prietenoase cu orice buget. Echipează-ți creativitatea și echipează-te corespunzător cu Autograf!

Articole recomandate