< Inapoi

Blog > Produse pentru desenat, colorat > Cele mai bune creioane colorate | Autograf.ro

Cele mai bune creioane colorate | Autograf.ro

Publicat de: Adamita Florentina

14 noiembrie 2023

Creioanele colorate sunt instrumente artistice iubite de oameni de toate vârstele: de la copii mici, până la artiști profesioniști. Sunt instrumente simple, dar versatile, ce au puterea de a aduce la viață imaginația și creativitatea, transformând o banală hârtie albă într-o adevărată operă de artă vibrantă. 

În continuare vei descoperi un top al celor mai bune creioane de colorat, informații utile despre alegerea acestora, mărci de încredere pentru care să optezi, precum și sfaturi utile privind utilizarea culorilor în mod corect.

Cele mai bune creioane colorate – Clasament TOP 3

Un top al celor mai bune creioane colorate te va aduce mai aproape de produsul pe care ți-l doreai, ghidându-te într-o alegere aparent complicată, prin evidențierea celor mai importante caracteristici ale creioanelor de colorat.

Produs Creioane colorate CARIOCA Tita Erasable, flexibile, hexagonale, erasable, 24 culori/cutie, cu gumă Creioane colorate CARIOCA BiColor, bicolore, triunghiulare, 12 culori/cutie Creioane colorate, 12 culori/cutie, GIMBOO Jumbo
Creioane colorate CARIOCA Tita Erasable, flexibile, hexagonale, erasable, 24 culori/cutie, cu gumă Creioane colorate CARIOCA BiColor, bicolore, triunghiulare, 12 culori/cutie Creioane colorate, 12 culori/cutie, GIMBOO Jumbo
Caracteristici Creioanele colorate CARIOCA Tita Erasable, cu corp hexagonal, vin într-un set de 24 de bucăți, pentru mai multă varietate în colorare. Fabricate din rășină și prevăzute, la capăt, cu radieră, aceste creioane sunt excelente pentru copiii mici și începătorii în domeniul artistic.  Creioanele colorate CARIOCA BiColor, triunghiulare, cu vârf de 3.3 mm, sunt bicolore și oferă o acoperire superioară, pentru cele mai frumoase desene. Au un design unic și sunt foarte ușor de transportat, ceea ce le face ideale pentru școală. Creioanele colorate GIMBOO Jumbo sunt creioane hexagonale, în culori vii, perfecte pentru colorat, desenat și chiar scris, putând fi utilizate atât de copii, cât și de adulții care se relaxează prin colorare, pentru a crea cele mai frumoase lucrări.   

Plusuri

Sunt fabricate din rășină, un material natural, ce permite ștergerea cu ajutorul radierei din capătul fiecărui creion;

Pot fi ascuțite cu multă ușurință;

Setul conține 24 de culori strălucitoare, cu putere mare de acoperire;

Au o mină moale, dar foarte rezistentă și care nu lasă așchii în cazul ruperii, pentru mai multă siguranță în utilizare;

Datorită faptului că sunt fabricate dintr-un material natural, acestea sunt prietenoase cu mediul înconjurător.

Mina creioanelor este rezistentă, adică nu se rupe ușor, iar acoperirea pe care o oferă este excelentă;

Setul este unul compact, datorită faptului că fiecare creion are două capete, ceea ce le face mai ușor de transportat;

Sunt foarte ușor de ascuțit;

Setul de 12 creioane oferă 24 de culori, atât strălucitoare, cât și opace, pentru mai multă libertate în crearea de desene originale și exprimarea personalității.

Culorile sunt vii, intense;

Oferă o acoperire excelentă, pe orice tip de hârtie;

Lemnul este lăcuit, pentru o rezistență crescută a creioanelor în timp;

Au un preț accesibil;

Datorită corpului hexagonal, sunt mai ușor de mânuit, fiind ideale pentru copiii de vârstă mai mică.

Minusuri Prețul poate fi mai ridicat, comparativ cu alte produse din aceeași categorie.  Pot fi mai puțin sigure, datorită faptului că au ambele vârfuri ascuțite;

 

Culorile primare, cel mai des folosite, pot fi epuizate mai rapid decât în cazul creioanelor obișnuite.

Setul este mai limitat din perspectiva nuanțelor pe care le oferă. 

Vezi AICI preț

Vezi AICI preț

Vezi AICI preț

Cum alegi cele mai bune culori de colorat?

Alegerea celor cele mai bune creioane de colorat depinde, în cea mai mare măsură, de scopul în care intenționezi să le folosești. Cele mai bune creioane colorate întrunesc, însă, un set de caracteristici pe care ar fi bine să le cunoști înainte de a face alegerea finală.

  • Calitatea culorilor. Culorile creioanelor ar trebui să fie vii și rezistente. De cele mai multe ori, este foarte important gradul de acoperire, acesta fiind un indicator foarte bun pentru un set de creioane de calitate. Alteori, însă, pentru scopul avut în vedere, sunt necesare creioane în culori mai puțin intense. Există seturi de creioane pentru toate gusturile, așa că cel mai important este să determini cu exactitate ce îți dorești.
  • Nuanțele disponibile. Verifică gama de culori disponibile în setul de creioane. Un set mai mare, cu o gamă de nuanțe, poate fi util pentru proiecte artistice complexe sau pentru ilustrații detaliate. Alteori, însă, un astfel de set nu este necesar și poate să nu fie alegerea ideală nici din perspectiva transportului, având o greutate mai mare și fiind mai puțin compact.
  • Tipul de mină. Creioanele colorate pot avea mine moi sau tari. Minele moi sunt mai potrivite pentru umplerea spațiilor și amestecul culorilor, oferind mai multă flexibilitate, în timp ce minele tari pot fi excelente pentru detalii precise.
  • Rezistența la rupere. Creioanele colorate bune, de calitate înaltă, rezistă la rupere, ceea ce le face mai durabile, mai ușor de folosit și chiar mai sigure, în special atunci când ruperea nu creează așchii periculoase.
  • Non-toxicitate. Asigură-te că alegi creioane non-toxice, în special dacă vor fi folosite de copii.
  • Ambalaj și organizare. Verifică ambalajul și organizarea creioanelor. În anumite situații, faptul că alegi un set de creioane într-o cutie de protecție rezistentă sau într-un sistem de organizare, poate fi util și important.
  • Brand de încredere. Dacă urmează să le folosești în scopuri artistice avansate sau îți dorești, pur și simplu, cele mai bune produse existent pe piață, orientează-te spre mărci de încredere, cu o reputație cât mai bună în producția de materiale de artă, pentru o garanție suplimentară a calității.
  • Buget. Creioanele colorate pot varia ca preț, astfel încât este important să ai în vedere și bugetul pe care îl poți aloca acestei achiziții. Nu uita să ai în vedere, însă, faptul că investiția în creioane de calitate poate face o diferență semnificativă în rezultatele artistice obținute.
  • Testează-le sau consultă recenzii și recomandări. Acest lucru nu este întotdeauna posibil, dar dacă ești în magazin și ți se oferă posibilitatea de a le testa, profită de ea. Altfel, ai la îndemână recenziile online ale altor utilizatori, ce te pot ajuta să-ți faci o părere despre un produs înainte de a-l cumpăra și îți cresc șansele de a fi mulțumit cu alegerea făcută.

În cele din urmă, alegerea creioanelor colorate depinde de preferințele personale și de proiectele pentru care acestea urmează să fie utilizate. Fie că ești un artist în devenire sau un adevărat profesionist, că le folosești în scop recreativ sau că le cumperi pentru a fi utilizate de către copil, la școală, poate fi util să încerci mai multe tipuri de creioane colorate, pentru a determina care dintre ele se potrivește cel mai bine nevoilor tale.

Mărci de creioane colorate bune recomandate de Autograf.ro

Cele mai bune creioane de colorat au în spate, de regulă, branduri puternice, care nu fac niciun compromis atunci când vine vorba despre calitate și siguranță, iar magazinul Autograf.ro ți le aduce mai aproape, ca tu să te bucuri de o experiență creativă cât mai plăcută.

Marca CARIOCA

CARIOCA este o marcă de origine italiană, apreciată la nivel internațional, care s-a impus în începutul anilor 1960 printr-o campanie publicitară istorică, în care apărea îndrăgitul personaj Carioca Jò, prezent și astăzi pe toate ambalajele mărcii. Produsele brandului sunt disponibile în magazine de artă și papetării din întreaga lume, iar creioanele colorate sunt o alegere populară printre artiști, indiferent că sunt amatori sau profesioniști, precum și printre elevi sau profesori, în activități școlare și educative. La CARIOCA vei găsi o varietate de produse de desen, inclusiv markere, creioane colorate, tempera, pasteluri și jocuri educaționale, toate fabricate la cele mai înalte standarde calitate și siguranță.

Marca Gimboo

GIMBOO este un brand inovator și de încredere, specializat în producția și furnizarea de materiale de birotică și rechizite de înaltă calitate și care oferă soluții ideale pentru necesitățile tale de birou sau școală. Misiunea GIMBOO este să ofere produse de calitate superioară, care să facă viața mai ușoară pentru profesioniști, elevi și studenți. În timp, portofoliul brandului s-a diversificat considerabil, ajungând să includă stilouri, creioane, agende, caiete, dosare, post-it-uri și multe altele, toate create cu atenție la detalii și cu utilizarea materiei prime de cea mai bună calitate. Indiferent de scopul achiziției tale, GIMBOO este un brand cu care îți poți transforma spațiul de lucru sau de învățare într-un mediu mai productiv și mai vesel.

Cum se folosesc corect creioanele colorate?

Folosirea creioanelor colorate reprezintă un proces creativ, cu posibilități artistice infinite. Totuși, pentru a obține cele mai bune rezultate, în special atunci când le folosești profesionist, câțiva pași de bază se pot dovedi utili:

  1. Alege hârtia care se potrivește proiectului tău. Hârtia de desen sau hârtia pentru acuarelă, deși fac parte din categoria produselor pentru pictură, sunt opțiuni excelente pentru creioanele colorate, deoarece rezistă foarte bine la stratificarea culorilor și la abundența acestora. Nu este suficient să ai creioane de colorat bune, ci trebuie ca și suportul de lucru să fie unul optim, pentru a obține cele mai bune rezultate.
  2. Pregătește mediul de lucru. Asigură-te că ai la îndemână toate creioanele de care ai nevoie și că spațiul tău de lucru este curat și bine iluminat. De asemenea, asigură-te că toate creioanele sunt bine ascuțite și că ai la îndemână un instrument cu care să le mai poți ajusta vârful, din când în când.
  3. Începe cu o schiță. Înainte de a aplica creionul colorat, poți face o schiță simplă, cu un creion de grafit sau cu un creion într-o culoare deschisă. O astfel de schiță este utilă în a-ți planifica designul și compoziția lucrării.
  4. Aplică culorile de bază. Începe prin aplicarea culorilor de bază, pentru a contura formele și zonele principale ale desenului sau ilustrației tale. Ulterior, poți continua desenul adăugând noi și noi straturi, pentru un rezultat final armonios și echilibrat.
  5. Amestecă culorile. Chiar dacă nu este vorba de acuarele, și în cazul creioanelor poți amesteca culorile, pentru a obține nuanțe intermediare sau pentru a crea tranziții între acestea. Suplimentar, folosirea mai multor straturi subțiri de culoare poate oferi profunzime și luminozitate desenelor tale.
  6. Controlează presiunea creionului. Schimbând presiunea aplicată pe hârtie cu ajutorul creionului colorat, poți controla intensitatea culorilor. Învață această abilitate, pentru că o presiune mai mare va produce culori mai intense, iar o presiune mai mică va produce culori mai șterse, ceea ce te va ajuta să creezi efecte artistice unice.
  7. Experimentează diferite tehnici. Există mai multe tehnici pe care le poți încerca în lucrările tale: striații, puncte și pete, estomparea, încrucișarea, suprapunerea straturilor, efectul sgraffito sau de acuarelă, texturi, șabloane și multe altele. Poți experimenta inclusiv combinarea creioanelor colorate cu alte medii artistice: de la cerneală, la acuarelă și chiar markere, pentru a crea efecte unice și complexe. Cu timpul, îți vei dezvolta propriul stil și vei descoperi tehnici prin care îți poți exprima creativitatea într-un mod unic.
  8. Evită supraîncălzirea hârtiei. Dacă aplici prea mult creion colorat pe o suprafață mică sau cu o presiune mare, poți supraîncălzi hârtia. Acest lucru poate face ca aceasta să devină lucioasă și să nu mai absoarbă bine culorile, ajungând chiar să se deterioreze și să se fragilizeze, ajungând până la rupere. În acest scop, asigură-te că hârtia poate rezista la cantitatea de culoare pe care o aplici.
  9. Protejează lucrarea finală. După ce ai terminat lucrarea, poți folosi un spray de fixare, pentru a proteja creionul colorat și a împiedica transferul de culoare. Lasă lucrarea să se usuce complet înainte de a o manipula sau de a o expune.

Creioanele colorate sunt instrumente versatile, ce pot fi folosite într-o varietate de moduri, de la relaxare și detensionare, până la ilustrații și desene realizate profesional. Cu multă practică și răbdare, în timp, vei descoperi tehnici și stiluri care te vor ajuta să creezi lucrări artistice minunate, bucurându-te de fiecare creație nouă. 

Cu o gamă de creioane colorate atât de vastă încât pare nesfârșită, găsirea produsului ideal este o adevărată provocare. Totuși, având în minte caracteristicile cele mai importante pe care un creion colorat ar trebui să le îndeplinească și analizând cu răbdare toate opțiunile, vei putea să alegi exact creioanele colorate de care ai nevoie pentru a da frâu liber imaginației și a crea cele mai frumoase desene. 

 

Surse foto: autograf.ro, pixabay.com.

Întrebări și răspunsuri frecvente despre creioane de colorat bune

 

Care este diferența dintre creioanele colorate și creioanele colorate acuarelabile?

Creioanele colorate simple au o mină solidă și sunt utilizate similar oricărui instrument de scris, pentru a colora hârtia în mod direct. Creioanele colorate acuarelabile au o mină mai moale și pot fi amestecate cu apă, pentru a crea efecte asemănătoare acuarelei.

Cum se poate preveni transferul de culoare atunci când lucrezi cu creioane colorate?

După ce ai terminat lucrarea, poți utiliza un spray de fixare, care va crea o peliculă deasupra culorii, prevenind întinderea ei. De asemenea, asigură-te că hârtia pe care lucrezi este potrivită pentru creioane colorate și că nu aplici prea multă presiune pe instrument în momentul utilizării.

Care este diferența dintre creioanele colorate de calitate și cele mai puțin calitative?

Creioanele colorate de calitate au culori mai vibrante, mine mai rezistente la rupere și oferă o experiență de colorare mai bună, cu o acoperire superioară. Creioanele de calitate slabă pot avea culori palide, nu sunt la fel de durabile, iar întinderea culorii pe hârtie poate fi dificilă și neuniformă.

Cum pot alege cele mai bune creioane colorate pentru copii?

Când vine vorba despre copii, orientează-te spre creioanele colorate non-toxice, durabile și sigure. În plus, este important să te asiguri că sunt ușor de prins și confortabil de utilizat.

Cum se colorează corect folosind creioanele colorate?

Colorarea corectă poate varia în funcție de stilul și obiectivul artistic al fiecărei persoane. Una dintre cele mai bune tehnici este aplicarea culorilor în straturi, care îți permite să obții rezultate cu adevărat excepționale. Nu uita, însă, că în artă există mult loc pentru experimente, iar regulile nu sunt niciodată de neîncălcat.

Articole recomandate