< Inapoi

Blog > Rechizite școlare smart > Ghiozdan, geantă, troller sau rucsac pentru școală? | Autograf.ro

Ghiozdan, geantă, troller sau rucsac pentru școală? | Autograf.ro

Publicat de: stormers

10 august 2022

Cele mai bune ghiozdane pentru școală, indiferent de categoria din care fac parte, sunt utile și comunică despre personalitatea celui care le poartă. Designul simplu, clasic sau inedit, accesoriile, buzunarele, fermoarele de calitate, sunt doar câteva aspecte pe care cei mai mulți le urmăresc atunci când vor să-și achiziționeze un ghiozdan. Dacă te preocupă însă tipul acestuia și nu știi ce răspunde mai bine nevoilor copilului tău, ghiozdanul clasic, rucsac, troller sau alte variante, află diferențele dintre ele de la specialiștii noștri în rechizite școlare, birotică și papetărie pentru birou, dar și pentru acasă.

Cum alegi ghiozdanul, geanta, trollerul sau rucsacul școlar?

În primul rând, gândește-te cum va fi folosit ghiozdanul, câte rechizite va trebui să transporte și clasa pe care elevul o urmează. De asemenea, dacă acesta ia și prânzul sau o gustare la școală, ghiozdanul trebuie să asigure un compartiment separat pentru cutia de prânz sau pachet, pentru ca mâncarea să nu intre în contact cu manualele și rechizitele. Buzunarele laterale pentru apă sau alte răcoritoare sunt și ele un plus.

De exemplu, o geantă de umăr  de tip poșetă sau o geantă tip poștaș nu va asigura același spațiu pentru organizarea corespunzătoare a instrumentelor școlare. Aceste modele sunt folosite mai degrabă în ciclurile superioare, de la liceu și mai târziu, atunci când adolescenții își organizează diferit lucrurile pentru școală.

Pentru ciclurile inferioare, ghiozdanul trebuie să fie cât mai bine compartimentat, stabil și ușor de transportat. Între rucsacul pentru școală și ghiozdanul clasic diferențele sunt aproape insesizabile. În general, ghiozdanul are mai multe buzunare și diviziuni în interior, pentru a asigura o bună organizare a manualelor și cărților, în timp ce rucsacul, fabricat din materiale moi, poate fi utilizat în călătorii. Pe piață există și rucsacuri mici și ușoare, ce pot fi folosite inclusiv de copiii de grădiniță.

Ghiozdanul de tip troller dispune de rotile pentru transport. Este bine compartimentat și ergonomic, un pic mai greu decât ghiozdanele clasice, tocmai pentru că are accesorii suplimentare. În pofida greutății, roțile facilitează transportul trollerului, devenind foarte ușor de utilizat.

Tipuri de ghiozdane unisex

Ghiozdanul clasic

Indiferent de vârsta pe care o are elevul, ghiozdanul clasic este o variantă excelentă pentru școală. Începând din clasa 0, lista de rechizite necesare este destul de lungă, iar copilul trebuie să aibă spațiu suficient pentru a-și transporta cărțile sau caietele speciale, penarul echipat cu creioane și instrumente de scris. Mai mult decât atât, întrucât mulți copii iau prânzul sau gustarea la școală, ghiozdanul trebuie să aibă și un compartiment special pentru mâncare și apă.

Rucsacul

Rucsacul școlar este similar ghiozdanului, diferența dintre cele două este materialul din care este realizat. Rucsacul poate fi o opțiune bună și pentru grădiniță, acolo unde compartimentarea nu este obligatorie, cei mici având nevoie de spațiu pentru cărțile de colorat, jucării și gustare.

Rucsacul reprezintă varianta optimă pentru orice elev. Cum este ușor de transportat datorită greutății mici, rucsacul este potrivit și pentru uz zilnic, și pentru călătorii, și pentru sport.

Trollerul

Trollerul este ghiozdanul care dispune de rotile pentru a facilita transportul. Deși are o greutate mai mare decât ghiozdanul clasic sau rucsacul, acesta nu este un impediment pentru utilizarea sa. Trollerele asigură un confort sporit, iar spatele elevului nu este solicitat în niciun fel, aspect important având în vedere multitudinea de manuale și caiete necesare la școală. Pentru că interiorul imită un ghiozdan clasic, nu vei avea niciodată probleme cu organizarea lucrurilor.

Geanta de umăr de tip poștaș

Geanta de umăr este ideală pentru ciclul superior, de la liceu și chiar mai târziu. Fiind compactă și ușoară, aceasta poate fi utilizată atât de băieți, cât și de fete. Designul simplu și închiderea facilă este o bună opțiune pentru cei mari, care nu mai folosesc atât de multe rechizite, prioritare fiind cărțile și caietele. În ultima perioadă, chiar și manualele sunt utilizate fie salvate în format pdf, fie online; prin urmare, sunt cu atât mai puține lucruri de transportat, când manualele fizice și culegerile sunt înlocuite de laptop sau tabletă.

Tipuri de ghiozdane pentru fete

Ghiozdanele și rucsacuri pentru fete

Ghiozdanele și rucsacurile pentru fete, mai ales pentru cele mai mici dintre ele, păstrează un design colorat, cu nuanțe deschise. Culorile pastelate sau cele stridente se regăsesc des în realizarea ghiozdanelor clasice. Din punct de vedere al funcționalității, ele nu diferă de cele pentru băieți. Buzunarele și compartimentele separate sunt construite în așa fel încât să existe spațiu suficient pentru depozitarea corespunzătoare a rechizitelor.

Geanta de mână (poșetă)

Geanta de mână, tip poșetă, este preferată mai ales de tinerele domnișoare, care vor să-și pună amprenta prin alegerile estetice. Acestea pot fi suficient de încăpătoare pentru a transporta manualele și cărțile, dar și produsele de igienă. Deși nu au multe buzunare, gențile de umăr sunt foarte populare și un accesoriu fashion.

Geantă tip poștaș fete

Gențile de umăr de tip poștaș sunt o altă variantă pentru fete, potrivite și pentru gimnaziu și pentru liceu. Acestea permit depozitarea caietele și cărților A4, dar și a laptopului, prin urmare sunt foarte încăpătoare. Purtate pe umăr sau într-o parte (crossbody) gențile tip poștaș sunt versatile și ușor de folosit.

Trollere pentru fete

Trollerele protejează spatele, iar cele mai noi modele sunt ușor de transportat chiar și de către cele mai firave fetițe. Cum designul este foarte important, trollerele Gorjuss sunt cele cele mai populare printre cele mici. Fabricate în serii scurte si limitate, pentru ca fiecare produs să rămână unic si valoros, Gorjuss înseamnă sentimente și emoții exprimate prin artă.

Tipuri de ghiozdane pentru băieți

Ghiozdanele și rucsacuri pentru băieți

Ghiozdanele și rucsacurile pentru băieți în nuanțe mai închise sunt cele mai des întâlnite. Cum dispun de aceleași accesorii și compartimente ca și cele pentru fete, diferența o fac stilul și culorile alese. Fie că vorbim despre clasele primare sau cele gimnaziale, ghiozdanul sau rucsacul reprezintă o opțiune clasică, fără greș. Dacă primează utilitatea, cele mai bune ghiozdane sunt cele care asigură un transport sigur și o bună organizare a lucrurilor școlare. Funcționalitatea și confortul trebuie să primeze întotdeauna și de aceea, este foarte important să știi cum se alege un ghiozdan. Rucsacul este o altă opțiune pentru băieți, deși nu este nu una exclusivă, datorită materialelor din care este făcut, deoarece e mai ușor decât ghiozdanul. De asemenea, poate fi potrivit atât în clasele primare, cât și la gimnaziu și liceu în funcție de mărime și, în general, de nevoile fiecărui elev.

Rucsacurile de la Caterpillar și Lego acoperă orice nevoie și preferință de design, existând variante atât pentru grădiniță, cât și pentru liceeni, studenți și  adulții care au ieșit de multă vreme din băncile școlii.

Cele mai importante criterii în alegerea ghiozdanului potrivit

Nevoile elevului. În funcție de clasa pe care o urmează, de activitățile extrașcolare, de cererile instituției etc.

Calitatea ghiozdanului asigură durabilitatea sa în timp.

Preferințele personale. Fiecare copil e diferit și e foarte important să simtă că ceea ce poartă îl reprezintă.

Confortul. Ghiozdanul trebuie să asigure confort, mai ales la transport, iar unii copii preferă trollerele, iar alții rucsacul clasic.

Mărimea ghiozdanului, indiferent de categoria din care face parte, nu trebuie să depășească 10% din greutatea copilului.

Dacă ți-ai făcut o idee despre ce i-ar plăcea copilului  să folosească în noul an școlar, intră pe autograf.ro sau vino în magazinele Autograf din Promenada Mall București și Iulius Mall Iași, ca să descoperi ghiozdanul potrivit.

Toate produsele noastre sunt de calitate și aparțin unor branduri de top, iar prețurile sunt prietenoase cu orice buget. Mai mult decât atât, cu ocazia sezonului Back To School 2022, la fiecare 250 de lei cheltuiți, primești o reducere de 30 de lei. Nu uita să arunci un ochi pe pagina de promoții și pe cele afișate în magazine. Spor la cumpărături!

Articole recomandate