< Inapoi

Blog > Birouri creative > Cele mai bune scaune de birou | Autograf.ro

Cele mai bune scaune de birou | Autograf.ro

Publicat de: Adamita Florentina

25 octombrie 2023

Cele mai bune scaune de birou sunt, întotdeauna, cele care țin cont de preferințele și nevoile individuale. Există mai mulți factori ce determină calitatea unui scaun de birou, însă ceea ce contează, în final, este ca utilizatorul să îl poată folosi corect și să se simtă confortabil.

Cele mai bune scaune de birou – Clasament TOP 3

Un top al celor mai bune scaune de birou te va ghida în căutarea produsului ideal pentru tine, arătându-ți care sunt aspectele de care ar trebui să ții cont și în ce măsură.

Produs Scaun QMOBILI Ergohuman v1 Plus, mesh Negru W, cu tetieră 2D, suport lombar, brațe reglabile 3D, șezut translabil, bază de aluminiu Scaun ergonomic LEITZ Cosy, poziție șezut/ în picioare, albastru celest Scaun de birou ergonomic Kring Fit, Mesh, Negru/Grena
Scaun Qmobili Scaun ergonomic Leitz Cosy Scaun de birou ergonomic Kring Fit
Despre Scaunul Ergohuman este rezultatul fuziunii dintre artă și știință, ce asigură o susținere optimă a coloanei vertebrale, fiind special conceput pentru cei care petrec ore în șir la birou. Scaunul Ergohuman este eco friendly, intuitiv, elegant și ușor de utilizat, astfel încât orele de muncă să pară ore de relaxare. Acest produs a fost creat special pentru a asigura un confort absolut, din grijă pentru oameni. Scaunul ergonomic Leitz Cosy are unul dintre cele mai inovative designuri existente în scaunele de birou. Acesta încurajează comutarea între poziția de șezut și statul în picioare, ceea ce stimulează mișcarea mușchilor, îmbunătățind postura la masa de studiu. Scaunul ergonomic Leitz Cosy face parte dintr-o gamă de produse ce combină confortul stilului de acasă cu calitatea premium, în timp ce rămâne alegerea ideală pentru cei care își doresc să aibă grijă de sănătatea lor. Scaunul Kring Fit are un design modern și dotări excelente, la un preț competitiv, fiind, în consecință, un produs destinat celor care își doresc calitate la prețuri accesibile. Întrucând este disponibil într-o gamă variată de culori, va putea fi integrat armonios în designul camerei tale.
Plusuri Are un mecanism de înclinat, sincron, cu 3 blocaje poziționale: culisare, reglaj pneumatic, pe înălțime, și sistem automat pentru suportul lombar;

Maneta de control operează cele mai utilizate funcții: înălțime, adâncime și înclinare din spate;

Are o tetieră reglabilă 2D;

Are certificat Greenguard, ce atestă reciclabilitatea în proporție de 97%;

Disponibil într-o gamă variată de mesh-uri, materiale textile sau piele cu rama și baza din aluminiu polisat;

Este un scaun robust, fabricat din materiale de calitate, ce își păstrează aspectul în timp;

Poate susține până la 130 de kg;

Materialul permite pielii să respire, făcând scaunul confortabil chiar și pe timp de vară.

Este disponibil și în alte nuanțe: galben chihlimbar și gri antracit, astfel încât îl vei putea integra armonios în designul camerei tale;

Are o bază antiderapantă, ce te ține pe tine în siguranță, în timp ce îți protejează podeaua de deteriorări;

Suportă până la 110 kg;

Întrucât încurajează schimbările frecvente de poziție, îmbunătățește postura și crește nivelul de energie al celui care îl folosește;

Poate avea o înălțime între 45-79 cm, ajustabilă prin intermediul unor butoane roșii de eliberare, pentru siguranță sporită;

Baza rotunjită este, de asemenea, un stimul pentru mișcarea activă, întărind mușchii spatelui prin rotiri și legănări ușoare;

Scaunul este ușor, ceea ce facilitează deplasarea dintr-o cameră în alta.

Este un produs de calitate, la un preț accesibil;

Este disponibil în mai multe culori și combinații de culori: roșu/negru, negru/gri, albastru/negru, roșu etc.;

Cadrul este durabil, fiind fabricat din inox;

Este relativ ușor, putând fi transportat fără prea mult efort;

Spatele este ergonomic, din țesătură antiperspirantă, iar roțile silențioase și blânde cu podeaua;

Suportul pentru șezut este confecționat din elemente stratificate, buretele pentru șezut fiind foarte rezistent și de durată;

Are, în compoziție, microfibre rezistente la tensiune și frecare, ce îl transformă într-un produs durabil;

Amortizorul este durabil și puternic.

Minusuri Cântărește destul de mult, ceea ce face dificilă mutarea;

Prețul este ridicat, fiind vorba despre un produs premium.

Prețul e ceva mai ridicat, comparativ cu alte scaune de birou;

Nu este potrivit pentru persoanele care suferă de afecțiuni lombare sau ale coloanei vertebrale și au nevoie de mai multă susținere.

Suportă doar până la 100 de kg.
VEZI PRODUSE Vezi AICI preț VEZI PRODUSE

Cel mai bun scaun de birou nu e același pentru toți. Doar prin analiză și testare vei putea găsi produsul ideal, care se potrivește cel mai bine nevoilor tale. Tocmai de aceea, în alegerea scaunelor de birou, o recomandare este binevenită, dar nu va fi întotdeauna răspunsul căutării tale pentru că nevoile și preferințele diferă.

Cum alegi cel mai bun scaun de birou?

În orice top al scaunelor de birou, va exista un set de criterii urmărite. Atunci când ești în căutarea scaunului ideal pentru tine, este important să ai în minte caracteristicile ce fac un produs „foarte bun” și, mai ales, pe cele care contează cel mai mult pentru tine. 

Prin urmare, dacă vrei să te asiguri că achiziționezi cel mai bun scaun de birou, iată ce elemente trebuie să ai în vedere:

  • Ergonomia. Un scaun de birou ergonomic este esențial pentru susținerea corectă a spatelui și pentru reducerea oboselii rezultate în urma timpului petrecut la birou. Ideal ar fi ca acesta să aibă reglaje pentru înălțime, adâncime și unghiul șezutului, astfel încât să le poți ajusta, pentru a obține poziția cea mai confortabilă pentru tine. Într-un top 10 scaune de birou, aceasta ar fi una dintre caracteristicile cele mai valoroase. 
  • Materialul. Indiferent de tipul lui, esențial este să fie de înaltă calitate, pentru a se curăța ușor și a rezista cât mai mult timp. Pielea naturală este durabilă, însă trebuie îngrijită cu multă atenție și are prețuri destul de ridicate. Pielea sintetică, pe de altă parte, este mai ieftină, dar se deteriorează ușor, devenind inestetică, iar vara nu permite pielii să respire optim. Fiecare material are avantaje și dezavantaje ce trebuie cântărite atent înainte de a face o alegere. 
  • Calitatea construcției. Asigură-te că scaunul este solid construit și sigur, din materiale durabile și de calitate, pentru a-l putea folosi fără pericole de accidentare și pentru cât mai mult timp. Ideal ar fi să cauți un scaun cu un suport lombar reglabil sau cu o formă ergonomică, potrivită curburii naturale a spatelui. 
  • Design și estetică. Această alegere este subiectivă, însă vei dori, probabil, să ții cont de designul camerei în care ți-ai amenajat spațiul de lucru, astfel încât să îl completezi armonios. 
  • Întreținere. Ar fi bine ca materialul să nu se păteze ușor și să fie prietenos cu pielea. Țesăturile tratate și pielea sintetică pot fi mai ușor de întreținut, aspect ce trebuie luat în calcul atunci când alegi un scaun de birou. 
  • Buget. Stabilește-ți un buget realist, în funcție de care să îți ghidezi căutările. Există opțiuni variate, iar stabilirea unui buget te va ajuta să identifici cel mai bun raport calitate-preț.
  • Recenzii și recomandări. Citirea de recenzii de la alți cumpărători, precum și căutarea de recomandări de la experți în domeniu te poate ajuta să faci o alegere informată. Cu cât vei găsi mai multe recomandări pentru un scaun de birou, cu atât șansele ca acel produs să fie, într-adevăr, unul bun sunt mai mari.

Alegerea unui scaun de birou de calitate este importantă pentru sănătatea și productivitatea ta. La fel de important este confortul în spațiul de lucru amenajat, iar scaunul de birou este principalul factor de care acesta depinde. Asigură-te că faci cercetarea necesară și analizezi diferite modele înainte de a face o alegere, în așa fel încât rezultatul să fie pe măsura așteptărilor.

Mărci de scaune de birou recomandate de Autograf

În topul celor mai bune scaune de birou se vor afla, desigur, produse de la branduri care pun accentul pe calitate. Magazinul Autograf a selectat trei astfel de mărci: Ergohuman, Leitz și Kring, care au dovedit, de-a lungul timpului, un interes deosebit pentru experiența utilizatorului și care știu să îmbine un design plăcut cu caracteristici de top.

Marca Ergohuman

Marca Ergohuman este cunoscută pentru producția de scaune de birou ergonomice de înaltă calitate. Produsele brandului sunt proiectate pentru a oferi confort și susținere optimă persoanelor care petrec mult timp la birou, incluzând reglaje multiple, destinate să personalizeze ajustările pentru fiecare utilizator. 

Ergohuman oferă o gamă variată de modele, toate cu un design modern, plăcut din punct de vedere estetic, și acoperite cu materiale de înaltă calitate, precum pielea sau țesăturile premium.

Marca Leitz

Marca Leitz este renumită pentru producția de articole de papetărie și echipamente de birou de înaltă calitate. A fost fondată în 1871, în Germania, și are o istorie îndelungată, în care și-a dezvoltat o reputație solidă pentru fabricarea produselor durabile și bine concepute.

Calitatea produselor Leitz este apreciată de mulți utilizatori, aceștia considerând că este vorba despre unele de lux, ce merită investiția. Designul lor elegant, simplu și actual este doar o altă fațetă a angajamentului pentru cercetarea continuă în scop de inovație. 

Astfel, fiind recunoscută ca expert în soluții pentru birou și organizare, Leitz aduce un plus de stil și eficiență în viața de zi cu zi. Nu îl ultimul rând, produsele brandului sunt meticulos construite, pentru a rezista în timp, din respect pentru tradiția germană.

Marca Kring

Kring este un brand local, cunoscut pentru abordarea sa centrată pe confort, stil și utilitate. Cu o gamă variată de produse, de la textile elegante și obiecte sanitare moderne până la mobilier funcțional și decorațiuni estetice, Kring s-a angajat să ofere soluții de calitate pentru fiecare aspect al vieții de zi cu zi. În plus, Kring pune la dispoziție și o gamă de scaune de birou ergonomice, la prețuri accesibile, concepute pentru a asigura confortul și sănătatea utilizatorilor în mediile de lucru predispuse la sedentarism excesiv.

Viziunea Kring nu este doar de a furniza produse de înaltă calitate, ci și de a crea spații funcționale și frumoase, acasă ori la locul de muncă, pentru a te bucura de confort și estetică oriunde și oricând. 

Orice recomandare de scaun de birou are în vedere și reputația brandului, pentru că este un indiciu foarte bun. Astfel, dacă te întrebi „ce scaun de birou să aleg?”, aceste branduri ar putea fi un excelent punct de pornire, pentru că poți avea deplină încredere în produsele lor.

Cum se folosește un scaun de birou

Folosirea corectă a unui scaun de birou este esențială pentru a preveni disconfortul și pentru a susține o postură corectă în timpul lucrului. În acest scop, primul pas îl reprezintă ajustarea înălțimii și a altor caracteristici, dacă există:

  • Scaunul trebuie să fie reglat astfel încât să îți permită să atingi podeaua cu picioarele într-un mod confortabil, iar genunchii să fie la nivelul sau puțin sub nivelul șoldurilor.
  • Dacă scaunul are opțiunea de reglare a adâncimii șezutului, aceasta ar trebui făcută în așa fel încât partea din față a scaunului să îți susțină coapsele, dar fără a pune presiune pe partea din spate a genunchilor.
  • Înclinarea spătarului se poate face în funcție de preferința proprie, pentru a fi cât mai confortabil, dar cu menținerea susținerii pentru coloana vertebrală, adică fie o poziție perfect verticală, fie una ușor înclinată pe spate.

Pentru susținerea suplimentară a spatelui, poți folosi o pernă lombară dacă scaunul nu are deja una sau un suport ergonomic lombar, potrivit conturului natural al spatelui tău. 

Nu uita să îți schimbi poziția, astfel încât să nu stai ore în șir aproape nemișcat. Ridică-te periodic de pe scaun, pentru a te întinde și a face câțiva pași. Permanent, străduiește-te să menții spatele drept și umerii relaxați. Înclinarea în față sau într-o parte nu este benefică pentru coloana vertebrală. Pentru a o evita, este important ca ecranul computerului să fie la nivelul ochilor. 

Nu în ultimul rând, asigură-te că lumina este adecvată, iar temperatura din birou confortabilă și sănătoasă, astfel încât mediul de lucru, în ansamblul său, să fie unul optim. 

O postură corectă, alături de ajustările adecvate ale scaunului, pot contribui la prevenirea disconfortului și a problemelor de sănătate adesea asociate cu statul prea mult la birou.

Chiar și scaunele de birou bune au nevoie de o întreținere corespunzătoare și regulată, pentru a-și menține aspectul. Întreținerea presupune pași și produse diferite, în funcție de materialele din care scaunul a fost fabricat și frecvența utilizării. Este important să consulți indicațiile producătorului privind modul de curățare, produsele recomandate și eventualele contraindicații. Uneori, poate fi necesară înlocuirea componentelor uzate sau lubrifierea unor mecanisme. 

Așadar, cel mai bun scaun de birou trebuie ales în funcție de mai multe criterii, printre care cel mai important este cel legat de sănătatea ta. Alege un scaun potrivit nevoilor tale, astfel încât să ai întotdeauna o poziție confortabilă la birou. Dacă vrei să-l testezi fizic înainte de achiziționare, poți merge într-unul din magazinele Autograf din Mall Promenada București sau Palas Mall Iași.

Surse foto: autograf.ro, unsplash.com.

Întrebări și răspunsuri frecvente despre scaunele de birou

 

De ce să alegi un scaun de birou ergonomic? 

Un scaun ergonomic bun este special proiectat pentru a oferi o susținere corectă a spatelui și pentru a preveni disconfortul și problemele de sănătate legate de statul prea mult jos, cum ar fi durerile de spate sau de gât. 

Cum știu dacă un scaun de birou este potrivit pentru mine?

Scaunul potrivit este acela pe care îl poți regla în înălțime, astfel încât să îți ofere suport lombar. Pentru persoanele mai scunde, un scaun cu tetieră s-ar putea să fie nepotrivit, întrucât nu oferă susținere adecvată capului, tetiera fiind ajustabilă, însă înălțimea minimă rămânând prea ridicată pentru acestea. 

Care este înălțimea corectă a unui scaun de birou?

Înălțimea corectă a scaunului ar trebui să îți permită să stai picioarele așezate pe podea sau pe un suport ergonomic pentru picioare, genunchii ușor înclinați în jos, iar coapsele paralele cu podeaua.

Ce caracteristici trebuie luate în considerare în alegerea unui scaun de birou?

Când alegi scaune de birou, este important să iei în considerare înălțimea, lățimea și adâncimea șezutului, reglajele disponibile, calitatea construcției, susținerea lombară și materialul. De asemenea, poți ține cont și de designul camerei în care urmează să îl instalezi.

Cât de dese ar trebui să fie pauzele de la scaunul de birou?

Recomandarea este ca pauzele de la scaunul de birou să aibă loc cel puțin o dată pe oră. Este nevoie de o pauză scurt, pentru a te ridica, a te dezmorți întinzându-te, pentru a stimula mușchii. În acest fel, vei preveni oboseala și disconfortul. 

Articole recomandate